Czarzasty: Przekaz PO jest niejasny

dodano 2017-09-28 07:11 w kategorii: Informacje

- Grzegorz Schetyna ma problem niejasności komunikatu, ponieważ miesiąc temu Platforma Obywatelska bardzo precyzyjnie stwierdziła, iż dobrze, że pan prezydent zawetował stawy o Krajowej Radzie Sądowniczej i Sądzie Najwyższym, w związku z tym na wszystkie konsultacje będziemy chodzić – mówił w programie „Tak czy Nie” Włodzimierz Czarzasty.

- Mamy do czynienia z taką sytuacją: raz 500+ jest dobre, raz złe; raz emigrantów trzeba przyjmować, raz trzeba wyrzucać; raz do prezydenta chodzimy, raz nie chodzimy. Przekaz PO jest niejasny - podkreślił przewodniczący SLD.

Czarzasty pytany, czy poszedłby na konsultacje do prezydenta w sprawie projektów ustaw zaprezentowanych przez Andrzeja Dudę, odparł: „poszedł bym i powiedział - panie prezydencie jest pan w błędzie. Konstytucji się nie łamie i jeżeli ustawa nie pasuje do ustawy zasadniczej, to się jej nie zmienia, tylko trzeba nie pisać ustawy, która jest niezgodna z konstytucją.”

Oglądaj całą dyskusję z udziałem Włodzimierza Czarzastego, kliknij tu.