21 spotkanie kierownictwa dolnośląskiego SLD

21 spotkanie kierownictwa dolnośląskiego SLD z członkami naszej partii w powiatach odbyło się we Wrocławiu. W spotkaniu uczestniczyli Przewodniczący Marek Dyduch, Wiceprzewodniczący SLD Wincenty Elsner, Sekretarz RD SLD Arek Sikora, Wiceprzewodniczący RD SLD Czeslaw Cyrul, Przewodniczący RM SLD Bartek Ciazynski, Sekretarz RM SLD i jedyny radny Wrocławia Dominik Kłosowski, Wiceprzewodniczący RM SLD Jacek Jonasz Łaskawiec oraz wiele innych osób.
Dominik Kłosowski przedstawił dokonania SLD w polityce miejskiej Wrocławia. Mówił m.in. o tym, że z inicjatywy SLD we Wrocławiu powstanie 10 gabinetów dentystycznych we wrocławskich szkołach. Wspomniał, o tym, że z naszej inicjatywy powstanie na południu Wrocławia kąpielisko oraz, że seniorzy będą jeździli bezpłatnie komunikacją miejską.
Marek Dyduch przedstawił zarys polityczny przed wyborami samorządowymi, oraz najważniejsze punkty naszego programu.
Arek Sikora wezwał struktury do zbierania podpisów przeciwko złej "Ustawie dezubekizacyjnej".